På denne side kan du læse om de 27 læringslaboratorier, der blev udviklet i forbindelse med vores seminar i Helsingør i november 2019.
Projektbeskrivelserne er blevet til gennem en dialektisk proces, hvor projektdeltagerne har dokumenteret deres arbejde i dertilhørende skabeloner. Disse er blevet gennemgået og standardiseret af Tekla Canger og Martha Mottelson, således at de alle beskrives efter samme struktur.
Hver projektbeskrivelse består af en kort oversigt over baggrund og formål med projektet. Efterfølgende beskrives processen hvormed man kan arbejde med laboratoriet, og endelig beskrives aktiviteter, tidsplan og deltagere.
Til hvert laboratorium hører desuden en række emneord, hvilket gør at man hurtigt kan orientere sig i hvorvidt det vil være relevant at benytte sig af i sin undervisning.
Hvert laboratorium er også knyttet til et fag eller et fagområde på læreruddannelsen. Det er fordi hvert projekt er udviklet i faggrupper eller i faggrupper på tværs af fagområder. Men det betyder ikke at laboratoriet ikke kan gennemføres i andre fag. I visse tilfælde er laboratoriet fagspecifikt, men i langt de fleste tilfælde er der tale om tilgange der kan anvendes på en række forskellige fag med relativt få tilpasninger.
Endelig ligger der et kort evalueringsark til download, som bidrager til den løbende udvikling af laboratorierne. Når man har gennemført et laboratorium, bedes man downloade og udfylde evalueringsarket og sende det til teca@kp.dk. Disse evalueringer vil løbende blive tilføjet de forskellige laboratorier, hvilket betyder at der finder en vedvarende nuancering og kvalificering af de forskellige laboratorier sted. Evalueringsarket kan tilgås via følgende link: https://kpdk-my.sharepoint.com/:w:/g/personal/teca_kp_dk/ERbUevlHXMRHp7203TiEMr8Bz8jT6ipNxCeK-qeHQfigEw?e=Lrq6bZ.
Ritualisering af undervisningen
Proceslab: transfer mellem teori og praksis
Studerendes planlægning af et modulDesign af fysisk læringsrum
Faglig kontrakt som formativ evalueringspraksis
Udvikling af professionsidentitet
Undersøgelsesmetoder i fagligt arbejde
Samfundsrelevans i undervisningen
Spiludvikling med fagligt indhold
Undersøgende matematikundervisning
Forstyrrelsespædagogik i dansk
Fra præstationsrum til eksperimenterende rum
Innovative samarbejdspraksisser
CLS- modellen i læreruddannelsen
Laboratorier på tværs af årgange