Formålet med laboratoriet har været at bringe skole og campus tættere sammen i en fælles undersøgelse af og refleksion over udvalgte cases og undervisningsbilleder fra skolens hverdag. Ønsket var at etablere et mødested mellem studerende, lærere og undervisere, hvor både undervisere og lærere opfattes og agerer som læreruddannere, og hvor læreres, underviseres og studerendes spørgsmål og viden bringes i spil på én gang i et fælles laboratorium.
På uddannelsens første semester rammesattes workshops, hvor lærere, studerende og KP-undervisere sad omkring samme bord i samtale om en konkret situation (case) fra praktikskolens hverdag. De studerende havde udarbejdet en case-beskrivelse og lagde op til en samtale, hvor den fælles bestræbelse var at stille spørgsmål til casen snarere end at komme med løsnings- og handleforslag.
Den anden del af laboratorieprojektet blev afviklet med studerende på sjette semester i forbindelse med deres anden praktikperiode. Laboratoriet om praktikforberedelse var et eksperimenterende læringsrum, hvor målet var at gøre det muligt for de studerende at oversætte det teoretiske arbejde og indhold fra fagene til noget, som kunne have betydning i deres kommende praktik.
Laboratoriet er udviklet, gennemført og beskrevet af undervisere på Læreruddannelsens specialpædagogiske profil: Mette Marie Gräs, Marie-Louise Gullander, Anette Jørgensen, Christina Jørgensen, og man kan læse mere om laboratoriet i den rapport der er udviklet i forbindelse med projektet:
Laboratoriearbejde på den specialpædagogiske profil